Pilates není jen cvičení

Pilates není jen cvičení

15/9/16
Pilates je dlouhá cesta, která vede k neuvěřitelným pohádkovým koncům. Pilates v kostce a co si s sebou na lekci vzít se dozvíte v dnešním článku

Životní styl, kterým žijeme, se stává stále náročnější a uspěchanější. Přijďte si vyzkoušet, jak vypadají lekce Pilates do studia Fascinace. Padesát minut práce s vaším tělem, které vám změní život.

Pokud se snažíte rozhodnout na jaké lekce začnete chodit, máme pro vás dobrou zprávu. Pilates je progresivní proces cvičení, který je vhodný pro všechny věkové kategorie. Ať už patříte k těm, co si chtějí protáhnout tělo po dlouhém dni v práci. Nebo se snažíte začít se cvičením. Pilates je tou správnou volbou.

Nebojte, nezapomněli jsme ani na ty, co mají radši svalový trénink. Nejen že budete pracovat se svým tělem – tudíž s veškerými svaly, ale zapojíte i svou mysl. Právě proto se po lekci Pilates budete cítit nabití pozitivní energií a příjemně vyčerpaní. Zatímco druhý den si můžete říct, že Pilates není jen další lekcí na kterou se jdete pouze zničit. Je to lekce, která vás nakopne do druhého a do dalších dní.

Pilates v kostce

Pilates je cvičení s instruktorem. Může být formou osobního tréninku nebo skupinové lekce. Dále se dělí podle zaměření a pomůcek, které se při lekci využívají. Asi nejčastější forma cvičení je Pilates na podložce, kdy pracujete se svou vlastní váhou. Proto je to technicky nejnáročnější, ale zároveň nejúčinnější způsob cvičení

Co je to Pilates?

Pilates je plynulé cvičení, které pracuje s celým tělem. Důraz je kladen na správné dýchání, které hraje u této metody klíčovou roli. Koncentrace a soustředěnost, pozornost na detail. Kontrola v tom slova smyslu, kdy mysl ovládá tělo a jeho pohyby, ne naopak. Také preciznost je nedílnou součástí principů této metody.

Pilates se zaměřuje především na Vaše aktivní centrum síly. Dejme tomu takový “vnitřní korzet“. Abychom tomu porozuměli, podívejme se na obrázek níže, na kterém si vše vysvětlíme.

Aktivní centrum síly neboli “vnitřní korzet“ se skládá z pánevního dna, bránice, příčného svalu břišního a tzv. multifidi, což jsou vnitřní velmi hluboce položené svaly, které vyplňují prostor mezi obratli.

Cílem vnitřního korzetu je zajistit dynamickou stabilitu středu těla při různých pohybech. Jako je sezení, chůze, ohýbání se, a další aktivity.

Co si vzít sebou na lekci?

Pohodlné sportovní oblečení, ve kterém se budete cítit dobře. Ideálně dva ručníky. Jeden. Který si položíte na podložku a druhý pro Vaši potřebu. V neposlední řadě nezapomínejte na pitný režim.

Budeme se na Vás těšit ve studiu Fascinace

Káťa

Související stránky

Souhlasím se vším